Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a l'informació de contacte

Portal de transparència

L’Ajuntament de Mollet torna a rebre el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència en la comunicació pública

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha tornat a rebre aquest guardó que entrega la Universitat Autònoma de Barcelona amb una puntuació del 98% per la qualitat i transparència de la seva comunicació pública.

Mollet és un dels 135 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, que ha estat distingit amb el Segell infoparticipa 2022 que reconeix les bones pràctiques i la transparència informativa de la seva pàgina web. L’Ajuntament de Mollet ha obtingut una puntuació del 98%. El Segell Infoparticipa s’atorga a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població, com ha estat de nou el cas de Mollet del Vallès. Ja fa 10 edicions que el consistori obté aquest reconeixement.

Enguany s’han mantingut els 52 indicadors de la passada edició que responen a 5 preguntes bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la província i la gestió dels recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un certificat que concedeix la UAB en reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya, ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) l’any 2012 per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per això, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip.